Huevos Rancheros

O rețetă de mic-dejun dedicată celor cu stomac mai puternic, deoarece … ciupește ușor la limbă. Ca de altfel, marea majoritate a bucătăriei mexicane, nu? Umblă vorba că ar fi, totodată, și meniul perfect pentru un o mahmureală păcătoasă. Se face rapid și cu efort minim, din ingrediente puține.

TIMPI DE PREPARARE

             Timp de preparare: 10 min

             Timp de gătire: 15 min

              Gata în: 25 min

 

 

INGREDIENTE

             4 ouă

             2 x Salsa Ranchera La Costena 250 g (sau dacă se dorește prepararea sosului 1 ceapă, 450 g roșii la conservă, boia picantă, 2-3 căței de usturoi, 1 ardei iute roșu, 1 ardei mic roșu, pătrunjel tocat)

             o linguriță de unt

             Tortilla din făină de porumb – 4 bucăți

             sare și piper după gust

 

PREPARARE

Începem cu sosul, desigur. Varianta simplă e să optăm pentru încălzirea la foc mic timp de 7-8 minute a Salsa-ului Ranchera La Costena și ... cam atât. Cea de-a doua variantă e următoarea: într-o tigaie mare, sotează ceapa tocată până devine translucidă. Adaugă usturoiul, mai sotează 1 minut. Adaugă roșiile din conservă (dacă sunt întregi, toacă-le puțin înainte), ardeiul iute și cel roșu (tocați în prealabil mărunt). Adaugă condimentele și pătrunjelul tocat, amestecă și lasă să dea în clocot. Micșorează focul după alte 10 minute.

Pune, în cuptor, la încălzit farfuriile în care veți mânca (da, ai citit bine).

Într-o altă tigaie, încălzește, în puțin unt, foile de tortilla. Dacă ai o tigaie în care încap mai multe, e perfect. Dacă nu, încălzește-le pe rând până când se înmoaie și pune-le în farfuriile încălzite. Acestea vor menține foile maleabile și călduțe până când termini de gătit.

Prăjește ouăle ochiuri și, ca să prindă un pic de savoare, când sunt aproape prăjite, pune-le, încet să nu spargi gălbenușul, peste sos, 1-2 minute.

Toarnă sos peste fiecare tortilla în parte, pune ouăle deasupra și… poftă mare!

 

 

Ingrediente necesare rețetei disponibile pe www.mexican.ro

Salsa Ranchera cu gust afumat 250 g 

Tortilla din făină de porumb fără gluten (12 bucăți) 

Comentarii

Lasati un comentariu