Orez cu fasole Pinto

Cu boabe maro şi cantităţi substanţiale de fibre şi proteine, aroma fasolei Pinto este puternică, dar nu parfumată, putând fi asezonată perfect cu diferite sosuri şi tipuri de carne, dar şi cu orez.

TIMPI DE PREPARARE

             Gata în: 1 oră şi 15 minute

INGREDIENTE

             o ceaşcă cu orez brun

             2 + ½ ceaşti cu apă

             2 linguriţe cu seminţe de chimion

             ¼ ceaşcă cu ulei de măsline extra virgin

             ¼ ceaşcă cu oţet de vin

             1 căţel de usturoi zdrobit

             1 linguriţă cu oregano proaspăt tocat sau uscat

             ¼ linguriţă cu sare

             60 g cu fasole Pinto

             ½ linguriţă cu boia de ardei

             8 cepe verzi tăiate felii

             1 ardei de mărime medie, tocat

 

PREPARARE

Se amestecă orezul cu apă şi se pune la fiert într-un vas (la temperatură scăzută, aproximativ 40-45 minute). Se îndepărtează de pe foc şi se lasă acoperit 10 minute, apoi se împrăştie orezul pe o farfurie plată şi se lasă la răcit 15 minute.

Între timp se pun seminţele de chimion într-o tigaie şi se prăjesc timp de 1-2 minute. Într-un blender se adaugă uleiul, oţetul, oregano, usturoiul, piperul şi sarea. Se opreşte blenderul când usturoiul a devenit pastă.

Se aşează orezul într-un vas mai mare şi se amestecă cu fasolea, ceapa şi ardeiul şi cu sosul obţinut cu ajutorul blenderul.

Ingrediente necesare rețetei disponibile pe www.mexican.ro

Fasole Pinto 560 g

Comentarii

Lasati un comentariu