Dintre toate boabele din alimentația omului, fasolea neagră este cea mai bogată în antioxidanți, după cum arată testele efectuate de specialiști. Se știe că antioxidanții întârzie procesul de îmbătrânire a organismului, accelerează refacerea celulelor, întăresc sistemul imunitar și îl susțin în lupta cu bolile.
TIMPI DE PREPARARE
• Timp de preparare: 10 min
• Timp de gătire: 25 min
• Gata în: 35 min
INGREDIENTE
• 1 cartof dulce mare
• 2 căței de usturoi tocați
• 1 ceapă mare tocată
• 150 ml sos de roșii
• 250 g fasole neagră fiartă din conservă
• 200 g roșii coapte
• 150 g boabe de porumb (conservă)
• 2 morcovi tocați
• 1 și 1/2 linguriță condiment pentru chili
• 1 și 1/2 linguriță chimion
• sare și piper după gust
PREPARARE
Într-o cratiță care nu lipește, încinge uleiul, pune ceapa la călit 5-7 minute până se înmoaie ușor. Adaugă cartoful dulce (tăiat cubulețe), porumbul, fasolea, usturoiul, roșiile și condimentele. Amestecă ușor și lasă, semi acoperit, la făcut timp de 20-25 de minute.
Ingrediente necesare rețetei disponibile pe www.mexican.ro
2. Condiment pentru Chilli 30g