Chili din fasole neagră cu cartofi dulci

Chili din fasole neagră cu cartofi dulci

Dintre toate boabele din alimentația omului, fasolea neagră este cea mai bogată în antioxidanți, după cum arată testele efectuate de specialiști. Se știe că antioxidanții întârzie procesul de îmbătrânire a organismului, accelerează refacerea celulelor, întăresc sistemul imunitar și îl susțin în lupta cu bolile.

TIMPI DE PREPARARE

•             Timp de preparare: 10 min

•             Timp de gătire: 25 min

•             Gata în: 35 min

INGREDIENTE

•             1 cartof dulce mare

•             2 căței de usturoi tocați

•             1 ceapă mare tocată

•             150 ml sos de roșii

•             250 g fasole neagră fiartă din conservă

•             200 g roșii coapte

•             150 g boabe de porumb (conservă)

•             2 morcovi tocați

•             1 și 1/2 linguriță condiment pentru chili

•             1 și 1/2 linguriță chimion

•             sare și piper după gust

PREPARARE

Într-o cratiță care nu lipește, încinge uleiul, pune ceapa la călit 5-7 minute până se înmoaie ușor. Adaugă cartoful dulce (tăiat cubulețe), porumbul, fasolea, usturoiul, roșiile și condimentele. Amestecă ușor și lasă, semi acoperit, la făcut timp de 20-25 de minute.

Ingrediente necesare rețetei disponibile pe www.mexican.ro

1. Fasole neagră fiartă 560g

2. Condiment pentru Chilli 30g