

Achiote este o plantă originară din Mexic. Este ingredientul de bază pentru multe feluri de mâncare din sud-estul Mexicului. A fost folosit încă din timpurile prehispanice. În Mexic, când vorbim despre achiote, ne gândim imediat la un bloc mic de pastă roșiatică care face parte din prepararea unei Cochinita Pibil.
Ingrediente: semințe de achiote (annatto) min 90%, sare de masa iodata, condimente (chimen, oregano, dafion, usturoi, piper, ceapa), otet, acid citric, conservant sorbat de potasiu E202.
Informatii nutritionale. Cantitate per: 100 g: Valoare energetică: 204 kcal; Grăsimi: 2,3 g; - Din care saturate: 0,6 g; Carbohidrați: 40,2 g; - din care zaharuri: 8,2 g; Proteine: 5,8 g; Sodiu: 4,1 g.
Instrucțiuni de utilizare: este necesar să se gătească pasta achiote pentru consum. Diluați 1 parte de pastă de achiote în 3 părți de oțet. 100 g de paste produc o marinada de cca. 400 g, suficient pentru a prepara 2 kg de carne.
A se păstra la loc uscat și răcoros.