Rețetă mexicană ușor de reprodus, dacă respecți pașii de mai jos. Super gustoasă și sațioasă, cu ingrediente disponibile pe www.mexican.ro
TIMPI DE PREPARARE
• Timp de preparare: 15 min
• Timp de gătire: 20 min
• Gata în: 35 min
INGREDIENTE
• 400 grame piept de pui
• 3 ardei graşi
• 1 ceapă
• 2 limete
• 2 bucăţi de tortilla
• 40 ml smântână
• 80 g guacamole
• oregano, scorțișoară, condiment pentru chili, sare cu jalapeno și piper
PREPARARE
Savurată sau blamată, shaorma este fără îndoială o plăcere vinovată a celor care preferă să mănânce gustos. Foarte asemănător cu shaorma orientală, fajita este varianta mexicană a aperitivului turcesc, poate mai condimentată şi mai gustoasă. Iată cum o prepari acasă.
Mai întâi pregăteşte puiul, care trebuie tăiat fâşii, nici prea groase, nici foarte subţiri. Pentru a extrage sucul din limete, presează-le înainte. Sucul obţinut se amestecă împreună cu condimentele (oregano, puțină scorţişoară, condiment pentru chili, sare cu jalapeno şi piper), după care adugă puiul fâşii şi lasă-l la rece jumătate de oră.
Pregăteşte legumele – taie ardeii şi ceapa – iar în paralel prăjeşte cu puţin ulei încins carnea de pui marinată (nu e nevoie de mai mult de 5 minute). Apoi, adaugă în tigaie ceapa şi ardeiul gras.
Pune compoziţia în cele două lipii şi adaugă guacamole şi smântână.
Ingrediente necesare rețetei disponibile pe www.mexican.ro
1. Tortilla din făină de porumb fără gluten (12 bucăți)
2. Condiment pentru Chilli 30g
3. Sare cu Jalapeno uscat și măcinat 850g