Specific bucătăriei mexicane, sosul „mole” este un sos gros, cu arome complexe. Cuvântul „mole” înseamnă sos și este folosit pentru a desemna mai multe tipuri, inclusiv guacamole. Sosul tradițional de pui folosește ardei iuți și uscați ancho, nuci măcinate și ciocolată neagră, toate conferindu-i aroma bogată specifică.
TIMP DE PREPARARE
• Timp de preparare: 30 min
INGREDIENTE
• 1 piept de pui
• semințe de susan
• ceapă roșie
• orez mexican
• ulei
• concentrate de sos Mole
• coriandru (pentru ornat)
PREPARARE
Pieptul de pui se pune la fiert într-un vas în care s-au adăugat câteva legume pentru gust. Separat, într-un vas se pune la încălzit sosul mole. Când sosul începe să iși schimbe culoarea spre un maroniu ciocolată cu lapte, se adaugă pieptul de pui curățat de piele. Puiul se inundă cu sosul cald, ajutandu-vă de o lingură. Puiul se scoate cu mare atenție din sos și se montează pe o farfurie, se presară semințe de susan, coriandru și rondele de ceapă roșie. Se serveste cu orez mexican.