Cărnoase, de culoare verde închisă, cu ghimpi mici și subțiri, Nopales sunt frunzele cărnoase și fragede ale unei specii de cactus comestibil, cunoscut sub denumirea de cactus para. Cactusul comestibil este popular în Mexic și America Centrală. Sub forma proaspătă este aproape imposibil de găsit în afara Mexicului, dar se găsește conservat în apă sau oțet, uneori sub diminutivul “nopalitos”.
TIMPI DE PREPARARE
• Gata în: 10 min
INGREDIENTE
• 250g fâşii de cactus murat
• 50g ceapa rosie
• 30g coriandru verde
• 100g roşii
• 50g porumb dulce
• ulei de măsline sau de porumb
• 5 linguriţe de suc de lime
PREPARARE
Ceapa se toacă cubulețe, la fel și roșiile și se adaugă peste fâşiile de cactus. Spre final se adaugă și boabele de porumb dulce, fiert. La sfârșit se asezonează cu sare, piper, un strop de ulei de măsline sau de porumb și cu 1/2 legatură de coriandru proaspăt (un ingredient nelipsit din bucătăria mexicană). Se foloseşte sucul de lime pe post de dressing pentru salată.
Ingrediente necesare rețetei disponibile pe www.mexican.ro
2. Suc de LIME 100% – produs BIO (500 ml)