Cel mai popular și consumat preparat din Mexic. Se face rapid și e extrem de sățios.
TIMP DE PREPARARE
• Timp de preparare: 30 min
INGREDIENTE
• ulei
• 500 g carne tocată de vită
• ceapă
• sare, piere, oregano şi busuioc
• roşii
• sos salsa (sos picant Cholula)
• branză
• lipie pentru taco
• salata verde
PREPARARE
Încinge câteva linguri bune de ulei şi pune la călit carnea tocată amestecată cu ceapa dată prin răzătoare. Prăjeşte până când carnea se rumeneşte frumos, apoi presară sare, piper, oregano şi busuioc, adaugă o roşie dată prin răzătoarea mică, o lingură cu sos de salsa şi o ceşcuţă cu apă şi lasă să scadă bine.
Taie roşiile rămase cubuleţe, iar brânza în felii subţiri şi lungi. Când carnea e gata, încinge cuptorul şi coace trei minute lipiile pentru tacos într-o tavă acoperită cu hârtie pergament.
Amestecă roşiile cu carnea şi umple lipiile pentru tacos, adăugând sos de salsa, dacă mai doreşti, felii de brânză şi frunze proaspete de salată, feliate fin.
Ingrediente necesare rețetei disponibile pe www.mexican.ro
Lipie pentru taco fără gluten – 20 bucăţi
Sos picant Cholula fără gluten 150 ml